6 Mart 2010 Cumartesi

İbrahim CANBOLAT--YEREL ZİNCİRLERİN ÖNEMİ--

İbrahim CANBOLAT
Milli Pazar Mağazalar Direktörü

YEREL ZİNCİRLERİN ÖNEMİ
Yaşadığımız ve rızkımızı kazandığımız kentimiz Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir gibi üç büyük şehrimize yakın ve ulaşımı çok rahat, ayrıca deniz bir tarafta, Uludağ bir tarafta, muhteşem güzellikleri olan bir yerleşim alanı. Ayrıca Osmanlının ilk başkenti oluşu,tarihi ve kültürel mirasımız olan Ulucami, Yeşil türbe, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri, Emirsultan türbesi ve camii, Yıldırım camisi ve külliyesi, tarihi surları ve hanları, kültür parkı, botanik parkı, hayvanat bahçesi, İskender kebabı, kestane şekeri, şeftalisi, havlusu ve otomotiv sanayinin önderi kuruluşlar, ipek böcekçiliği ile başlayan güçlü tekstil sanayi ile gerçekten yaşamaya değer bir şehir. Buna birde perakende sektöründe yerel marketler zicirlerinin halk tarafından çok ilgi görmesi ve başarılı bir performans göstermeleri eklendi. Bursa halkı tercihini yerel marketlerden yana kullanıyor. Yerel zincirleri kendine yakın görüyor. Bu konuda bir milliyetçilik sergiliyor. Bize bu samimi yaklaşımı gösteren tüm Bursa halkına teşekkür ediyorum.
Perakende sektöründeki yöneticiler olarak üzerimizdeki sorumluluk daha da artıyor. Bu güzel ilginin karşılığını vermek gerek. Müşterilerimize sunabileceğimiz en önemli unsur hizmet kalitesi ve onların mağazalarımızda kendilerini çok sıcak mutlu bir ortamda hissetmelerini sağlamak. Bunun içinde tüm yerel zincirlerin kendilerini gözden geçirmeleri ve müşterilerimizin beklentilerinin önüne geçerek onlara hakkettikleri değeri vermeleri bu güzelliğin devamını sağlayacaktır.
Unutmamız gereken bir şey var o da sunduğumuz hizmetin, gösterdiğimiz ilginin, sattığımız kalitenin istikrarlı ve devamlı olmasıdır. Marka değerlerimizi korumak, şirketlerimizi piyasada kalıcı kılmak ve Bursa'mızın yerel zincirlere olan ilgisinin devamını sağlamak için birlikte hareket etmeye, birbirimizi anlamaya, en azından sağlıklı bir iletişime ihtiyacımız var. Bursa Perder'in yapılanması, Fayda A.Ş.nin kurulması ve üretime geçmesi bir nebze de olsa bu ihtiyaçlarımızın giderilmesi konusunda katkı sağladı. Düzenlenen eğitimler, seminerler bizi birbirimize yakınlaştırdı. Rekabet perakende sektörünün olmazsa olmazı fakat birbirimizi tanımaya başladıkça en azından uygunsuz rekabet yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Bunun faydasını hem Bursa Perder üyeleri, hemde müşterilerimiz yani Bursa halkı görecektir. Bursalılar bizler sayesinde daha kaliteli ürünlerle tanışacaklar, bütçelerine en uygun alışverişi yapacaklar, çok daha iyi hizmet alacaklar ve yerel marketleri tercih ettikleri için asla pişman olmayacaklar. İçimizde yanlış yapanlar olursa piyasa şartları ve müşterinin iyiyi kötüyü algılaması sonucu piyasadan yok olup gidecekler. Perder üyesi hiç bir kuruluşun yanlış davranış içinde olacağını düşünmek bile istemiyorum. Her üyenin perakende şartlarını özümsediğini, müşteri memnuniyetinin önemini kavradığını, insana ve eğitime yatırım yaptığını biliyorum. Bu anlamda yerel zincirlerin geleceğinden fazlasıyla umutluyum.
Perder gibi önemli bir sivil toplum kuruluşunun çatısı altında olmak tek başımıza haledemeyeceğimiz bir çok sorunumuzun dile getirilmesi ve çözümü noktasında bize çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Bunun bilincinde olmalı ve “birlik kuvvettir” anlayışıyla Perderi daha çok sahiplenmeli ve menfaatleri için çaba göstermeliyiz.
Sonuç; Yaşamaya değer bir kent olan Bursa halkının yerel market zincirlerine gösterdiği sıcak ilgi ve bağlılığı çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Bu istikrarı ve devamlılığı sürdürebilmek için de çok daha fazla çalışmalı, kendimizi ve şirketlerimizi geliştirmeli ve Bursamızı hem yurt içi hemde yurt dışında başarıyla temsil edecek ulusal şirketler olma yolunda Perder'inde katkılarıyla kurumsal adımlar atmalıyız. Bursa Perder'in başkanı başta olmak üzere katkı koyan tüm üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum. Bursa'mızdaki tüm yerel marketlere ve çalışanlarına başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder